Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- 4 ovos
- 110 g açúcar
- 100 g farinha tipo 55
Recheio
- 5 folhas de gelatina neutra
- 200 g açúcar
- 200 g pera s/ casca e s/ caroços
- 50 g água
- 1 c. chá de sumo de limão
Cobertura
- 400 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 2 peras c/ casca cortadas em fatias
- 1 limão, só o sumo
- 150 g amêndoa granulada
- 3 morangos cortados em fatias
- 1 cereja
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4659.1 kJ / 1113.6 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 132.1 g
- Tłuszcz
- 60.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.8 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 108 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
48h
Bolo de abóbora
1h 15min
Bolo de chocolate
1 godz. 20 min
Bolo cassata
40 min
Bolo de iogurte e chocolate de leite
45 min
Bolo de iogurte e pera
40 min
Bolo de abóbora, laranja e cardamomo
1 godz. 45 min
Bolo festa de chocolate
3h
Bolo de maçã e caramelo
1h 15min
Bolo de chocolate e framboesa
4h 20min
Bolo de coco sem farinha
35 min
Bolo de cenoura delicioso
50 min