Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
P/ pulverizar
- 50 g açúcar
Cobertura
- 100 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 50 g amêndoa torrada
Pudim
- 750 g leite
- 100 g açúcar
- 50 g amido de milho
- 3 ovos
- 5 g café solúvel
- ½ vagem de baunilha, só as sementes
- 20 g manteiga
Chantilly
- 400 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1610.5 kJ / 384.9 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 93.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake
4h 30min
Baba de camelo e avelãs
30min
Doce da casa
2h 30min
Cheesecake de limão
6 godz. 30 min
Tarte de mousse de chocolate
12sa 30 dk
Mousse de três chocolates com crocante de cacau
5h
Mousse de chocolate branco e frutos vermelhos
45 min
Tarte fresca de maçã
6u.
Mini cheesecakes de chocolate branco
8 godz. 30 min
Mousse de chocolate
3h 20min
Bombons de gelado de menta
14 Std.
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
2h 30min