Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
P/ pulverizar
- 50 g açúcar
Cobertura
- 100 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 50 g amêndoa torrada
Pudim
- 750 g leite
- 100 g açúcar
- 50 g amido de milho
- 3 ovos
- 5 g café solúvel
- ½ vagem de baunilha, só as sementes
- 20 g manteiga
Chantilly
- 400 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1610.5 kJ / 384.9 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 93.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavaroise de baunilha e creme de caramelo com café
20 Min
Panacota de cereja
3h 30min
Bavaroise de framboesa
3u. 10min
Tarte de Natal
35 Min
Pudim de arroz-doce e molho de framboesa
9 Std.
Tarte de mousse de chocolate com morangos
1 Std. 30 Min
Panacota de frutos do bosque light
7h
Mousse de três chocolates
6 Std. 20 Min
Tiramisú de chocolate e morango
2 Std.
Doce de leite condensado e café
10 Min
Bolo Moka
1 Std.
Mousse de café e leite condensado
4 Std.