Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 150 g amêndoa s/ pele
- 150 g puré de maçã
- 50 g mel
- 15 g óleo de girassol
-
100
g açúcar mascavado
lub 100 g açúcar amarelo - ½ c. chá de gengibre em pó
- 1 c. chá de canela em pó
- 400 g flocos de aveia
- 150 g sementes de girassol
- 50 g sementes de sésamo
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2156.9 kJ / 515.5 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 57.4 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 9.4 g
- Sód
- 11 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crocante de manteiga de amendoim
55min
Granola para os mais novos
1óra
Granola de abóbora
1h 5min
Granola
25 Min
Bombons de avelã e amêndoa
1óra
Granola
45 min
Granola de trigo sarraceno e cacau
2h 35min
Crackers de sementes
35 min
Creme de chocolate e avelã paleo
15 min
Bolas energéticas
35 min
Biscoitos de gengibre
40 min
Manteiga de amendoim em dois tamanhos
5 min