Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 800 g ameixa s/ caroço
- 50 g açúcar
- 150 g laranja sanguínea s/ casca cortada em pedaços
Crumble
- 80 g flocos de aveia
- 200 g farinha tipo 65
- 100 g açúcar amarelo
- 1 c. chá de canela em pó
- ½ c. chá de noz-moscada
- ½ c. chá de bicarbonato de sódio
- ½ c. chá de fermento p/ bolos
- 150 g manteiga
- 50 g avelã torrada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1202.4 kJ / 287.4 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 38.9 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 71.8 mg
Alternatywne przepisy
Tarte de pera e uva
50 min
Crocante de frutos vermelhos
1 godz. 30 min
Clafoutis de frutos silvestres
30 min
Tarte de pera bêbeda
1 godz. 10 min
Tarte de chocolate e framboesa
2h 45min
Crumble de ruibarbo e dióspiro
1 godz. 10 min
Crumble de frutos
50 min
Bolo de maçã reineta
1 godz. 30 min
Tarte de maçã
50 min
Tarte de maçã e pêra
2h
Tarte de maçã para principiantes
45 min
Crumble de maçã e framboesa
1 godz. 20 min