Wersje kompatybilne
Crostini di pane bianco con mousse al prosciutto crudo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pane bianco
- 220 g di acqua
- 40 g di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina tipo 00
- 250 g di farina manitoba
- 10 g di sale
- 60 g di olio extravergine di oliva
- olio extravergine di oliva q.b.
Mousse al prosciutto crudo
- 150 g di prosciutto crudo a listarelle
- 200 g di robiola
- 1 cucchiaio di latte,
Terminare la preparazione
- rucola, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1657 kJ / 396 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 62.7 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformatini di piselli e carote con cuore filante
1h 10min
Bicchierini capresi
30 min
Cheesecake in vasetto al caprino e curry con gamberi
10 godz.
Cuori rossi ripieni ai formaggi (per 2 persone)
1h
Crocchette di gamberoni
10 godz.
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1h 10min
Bicchierini prosciutto e piselli
35min
Crema spalmabile alla mortadella
15min
Crostini con mousse prosciutto e funghi
2h 20min
Crema spalmabile al tonno
15min
Tartine tonno e ceci
30 min
Bicchierini di zucca e salsiccia al limone
1h 5min