Wersje kompatybilne
Crostini di pane bianco con mousse al prosciutto crudo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pane bianco
- 220 g di acqua
- 40 g di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina tipo 00
- 250 g di farina manitoba
- 10 g di sale
- 60 g di olio extravergine di oliva
- olio extravergine di oliva q.b.
Mousse al prosciutto crudo
- 150 g di prosciutto crudo a listarelle
- 200 g di robiola
- 1 cucchiaio di latte,
Terminare la preparazione
- rucola, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1657 kJ / 396 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 62.7 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa ai porcini
20min
Mousse di salmone su tartine di segale
15 min
Polpettone di purè di patate e carne
1 godz.
Crostini con crema di nocciole e funghi
40 min
Tramezzino con patè di carciofini, crema di ricotta e bresaola
20min
Cheesecake integrale alla robiola e salmone
9 godz.
Burro ai funghi porcini
4 godz.
Salsa selinuntina
15 min
Polpette di mortadella
20min
Mini cheesecake al taleggio con pere caramellate
9 godz.
Agliata verde
15 min
Crema spalmabile alla mortadella
15 min