Italian ricotta doughnuts with citrus curd

Italian ricotta doughnuts with citrus curd

4.9 71 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
24 pieces

Składniki

Ricotta
  • full cream milk
    1800 g
  • white vinegar
    80 g
Citrus curd
  • orange juice (approx. ½ orange)
    30 g
  • lemon juice (approx. ½ lemon)
    20 g
  • caster sugar
    110 g
  • unsalted butter softened
    80 g
  • eggs
    2
Ricotta doughnuts
  • egg
    1
  • caster sugar
    120 g
  • plain flour
    150 g
  • full cream milk
    50 g
  • baking powder
    2 tsp
  • lemon zest only, grated, no white pith
    ¼
  • vegetable oil for deep frying
    1500 g
  • ground cinnamon
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 699.5 kcal / 2937.8 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 68.5 g
Węglowodany 19.7 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 10.7 g
Sód 188.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...