Wersje kompatybilne
Ricotta and banana pancakes with honeycomb butter
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Honeycomb butter
- 100 g honeycomb, (e.g. Crunchie® or Violet Crumble®), broken into pieces
- 600 g pouring (whipping) cream
- 500 g chilled water
- 2 tbsp honey
Ricotta and banana pancakes
- 75 g unsalted butter, plus extra for frying
- 40 g caster sugar
- 3 tsp baking powder
- 2 eggs
- 300 g plain flour
- 500 - 570 g full cream milk
- 450 g ripe bananas, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4648.2 kJ / 1106.7 kcal
- Białko
- 25.9 g
- Węglowodany
- 108.9 g
- Tłuszcz
- 64.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 40.6 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 1133.6 mg
Alternatywne przepisy
Wholefood pancakes with vanilla and cinnamon poached apples
1h 25min
Raspberry, apple and sweet potato purée (around 6 months)
30 min
Beetroot and blood orange purée (6-9 months)
30 min
Delish pesto nuggets
40 Min
Ricotta pancakes with fruit compote and yoghurt
1h 25min
Apple cinnamon muffins
40 Min
Café-style banana bread
1 godz. 45 min
Banana oat pikelets (Toddlers and beyond)
30 min
Pumpkin loaf
1 godz. 45 min
Zucchini and parsnip frittata fingers (6-9 months)
45 min
Banana and oat mini muffins
40 Min
Better-for-you banana pancakes
30 min