Ricotta and banana pancakes with honeycomb butter

Ricotta and banana pancakes with honeycomb butter

4.2 30 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 portions

Składniki

Ricotta
  • full cream milk
    1800 g
  • white vinegar
    80 g
Honeycomb butter
  • honeycomb (e.g. Crunchie® or Violet Crumble®), broken into pieces
    100 g
  • pouring (whipping) cream
    600 g
  • chilled water
    500 g
  • honey
    2 tbsp
Ricotta and banana pancakes
  • unsalted butter plus extra for frying
    75 g
  • caster sugar
    40 g
  • baking powder
    3 tsp
  • eggs
    2
  • plain flour
    300 g
  • full cream milk
    500 - 570 g
  • ripe bananas thinly sliced
    450 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1106.7 kcal / 4648.2 kJ
Białko 25.9 g
Tłuszcz 64.4 g
Węglowodany 108.9 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 40.6 g
Sód 1133.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...