Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g frische Bärlauchblätter, trocken geschleudert, grob gehackt
- 50 g Pinienkerne
- 100 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 200 g Olivenöl
- 10 g Salz
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 544 kJ / 130 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Feigensenf
55 Min
Bärlauchsalz
27h 25min
Erdbeer-Rhabarber-Sirup
35 Min
Zwetschkenessig mit Schwips
1j
Rhabarbersirup mit Rosmarin
2j 30 menit
Rotweinzwetschken mit Ingwer und Haselnüssen
1j 25 menit
Frühlingsaufstrich
20 min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1h 10 min
Schnelle Kürbissuppe
25 min
Zwetschkenröster
1j 30 menit
Italienische Tomatensauce
2j 5 menit
Zitronenmelissesirup
5h 10 min