Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g cenoura cortada em pedaços
- 3 ovos
- 100 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 350 g açúcar amarelo
- 1 c. chá de essência de baunilha
- 100 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ½ c. chá de fermento p/ bolos
- 100 g cereais All-bran
- 50 g passas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1732 kJ / 414 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quadrados de frutos vermelhos
8h 30min
Bolo de aveia e frutos secos
1 godz. 20 min
Bolo rico da minha terra
1h
Rosca mulata de Melgaço
1h 15min
Bolo de cenoura e laranja com cobertura de chocolate
1 godz. 30 min
Bolo de maçã, amêndoa e aveia
45 min
Bolo da Avó Aldina
1h
Bolo de leite condensado e ananás
1h
Bolo manga-laranja
50 min
Bolo de banana e noz
50 min
Bolo mármore de abóbora e chocolate
1h
Bolo rápido
50 min