Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 330 g água
- 1 c. chá de sal
- 400 g farinha, mais q.b. p/ untar
- 100 g farinha de alfarroba
-
50
g fermento de padeiro fresco
lub 3 c. chá de fermento de padeiro seco
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 0 kJ / 246 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 57 g
Alternatywne przepisy
Pão integral caseiro com farinha de sementes
2 Std.
Pão de centeio e aveia
1 Std. 30 Min
Pão norueguês
55min
Pão da terra
1h 35min
Mix para pão integral e pão
24 Std.
Pão de iogurte
50 Min
Cacetinhos de centeio
1 Std. 30 Min
Pão de espelta e trigo sarraceno
1h 55 min
Pão de trigo sarraceno e centeio com sementes
2 Std.
Pão de alfarroba com alperces e amêndoa
3 godz. 15 min
Pão de centeio e noz
1h 25min
Pão de forma integral
2 Std.