Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 180 g farinha tipo 65
- 125 g açúcar
- 125 g manteiga s/ sal fria, cortada em cubos
Recheio
- 300 g açúcar
- 2 limões (raspa e sumo)
- 4 ovos
- 40 g farinha tipo 65
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1013 kJ / 241 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo quente de brigadeiro
25 min
Torta de leite condensado e coco
20min
Bolo de tabuleiro com leite condensado e chocolate
35 min
Bolo de leite condensado e ananás
1h
Tarte de pera e queijo Brie
1h 10 min
Miminhos de limão em cama de aveia integral
40 min
Pampilhos
4 Std.
Salame surpresa de Páscoa
50 min
Negra maluca
1h 10 min
Losangos de chocolate e doce de leite
1h 45 min
Quadradinhos de requeijão e canela
30 min
Tarte de limão e merengue
30 min