Pierogi (Cheese dumplings)

Pierogi (Cheese dumplings)

4.6 45 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
50 pieces

Składniki

Cheese filling
  • water
    500 g
  • potatoes peeled and cut into pieces (3 cm)
    600 g
  • brown onion (approx. 1), cut into quarters
    150 g
  • salted butter
    50 g
  • semolina
    2 tsp
  • quark cheese (see Tips)
    500 g
  • sea salt to taste
    1 tsp
  • ground black pepper to taste
    1 tsp
Dough
  • warm water plus extra for sealing and boiling
    250 g
  • egg
    1
  • grapeseed oil
    2 tbsp
  • plain flour plus extra for dusting
    560 g
  • warm water for boiling
  • sea salt
    1 - 2 pinches
Topping
  • salted butter cut into cubes
    120 g
  • onion diced for garnishing
    180 g
  • fresh chives (opcjonalnie) finely chopped for garnishing

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 98.5 kcal / 412 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 4.5 g
Węglowodany 11.9 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 130.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...