Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cheese filling
- 500 g water
- 600 g potatoes, peeled and cut into pieces (3 cm)
- 150 g brown onion (approx. 1), cut into quarters
- 50 g salted butter
- 2 tsp semolina
- 500 g quark cheese (see Tips)
- 1 tsp sea salt, to taste
- 1 tsp ground black pepper, to taste
Dough
- 250 g warm water, plus extra for sealing and boiling
- 1 egg
- 2 tbsp grapeseed oil
- 560 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 - 2 pinches sea salt
Topping
- 120 g salted butter, cut into cubes
- 180 g onion, diced for garnishing
- fresh chives, finely chopped for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 400 kJ / 95 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 91.3 mg
Alternatywne przepisy
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1h 10min
Polish vegetable salad (Insalata Russa)
1 godz. 20 min
Sauerkraut soup
50min
Tuna and olive empanaditas
4h 5min
Halva semifreddo
7 Std. 30 Min
Borscht with Polish dumplings
1h 30min
Poppy seed strudel
3 godz. 15 min
Quark
3h
Polish doughnuts
2 godz. 30 min
Eat your veggie gardens
15min
Ricotta gnocchi
2 godz.
Gnocchi
1h 40min