Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 7 ovos
- 250 g caju
- 220 g açúcar
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1393.5 kJ / 333 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 57.5 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de iogurte e pera
40 min
Bolo de aveia e frutos secos
1h 20min
Bolo rico da minha terra
1 Std.
Bolo de abóbora, laranja e cardamomo
1h 45 min
Bolo da partilha
45 Min
Bolo de limão e iogurte
40 min
Bolo vegano de nozes e passas
55 Min
Bolo de abóbora
1 Std. 25 Min
Bolo de polenta
1 Std.
Bolo rançoso de Pavia
1 Std. 30 Min
Bolo cru de cenoura
5h 30 min
Bolo de maçã, amêndoa e aveia
45 Min