Wersje kompatybilne
Sopa de tomate com quenelles de manjericão e tomate seco
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quenelles
- 15 g manjericão
- 100 g tomate seco escorrido
- 60 g manteiga
- 2 ovos
- 130 g sêmola de trigo
Sopa
- 40 g manteiga
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 4 dentes de alho
- 100 g chalota
- 1500 g tomate em pedaços
- 10 pés de tomilho, só as folhas
- 10 g açúcar amarelo
- 2 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
- 1500 g água
-
2
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 2 cubos de caldo de legumes
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 689 kJ / 165 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patê de fígado
25 Min
Sopa de tomate
45 Min
Sopa de tomate seca com pão
1 Std. 25 Min
Vichyssoise com maçã verde
45 Min
Risoto de açafrão com mousse de curgete
Brak ocen
Sopa de tomate
30 Min
Sopa fria de melão com presunto
10 Min
Sopa de tomate
45 Min
Pudim de peixe da avó Titão
2 Std. 30 Min
Creme de feijão-manteiga e pesto
35 Min
Sopa de brócolos e gorgonzola com croutons integrais
40 Min
Sopa de tomate com manjericão
35 Min