Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de harina de repostería
- ½ cucharadita de clavo molido
- 1 cucharadita de canela molida
- ½ cucharadita de nuez moscada molida
- ½ cucharadita de jengibre molido
- 1 cucharadita de bicarbonato
- ½ cucharadita de sal
- 100 g de brandy
- 150 g de pasas sin semillas
- 150 g de dátiles sin hueso
- 60 g de almendras crudas sin piel
- 200 g de fruta escarchada
- mantequilla para untar
- 200 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 250 g de azúcar moreno
- 5 huevos
-
50
g de melaza de caña
lub 50 g de miel - 100 g de leche
- 1 - 2 cucharadas de azúcar glas (para espolvorear)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1334 kJ / 319 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 49.5 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 158.1 mg
Alternatywne przepisy
Bizcocho invertido con ciruelas rojas
1 godz.
Crumble de coco y manzana
50min
Cake de pasas al ron
10h
Pasteles de manzana en vaso
1 godz.
Tarta de Linz (Linzertorte)
1 godz.
Stollen
2 godz.
Mierensinas
1 godz. 10 min
Bundt cake de especias
2 godz.
Clafouti de cerezas
1h 20min
Cake de manzana y especias
1 godz. 15 min
Pastel crujiente de manzana
1 godz. 15 min
Cake de arándanos
1 godz. 30 min