Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 uovo a temperatura ambiente (gli albumi e i tuorli separati)
- 1 pizzico di sale
- 200 g di pasta di castagne non dolcificata
- 150 g di zucchero
- 150 g di burro a temperatura ambiente a pezzi
-
1
cucchiaio di Rum
lub 1 cucchiaio di brandy - 150 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 562 kJ / 135 kcal
- Białko
- 1.57 g
- Węglowodany
- 16.53 g
- Tłuszcz
- 6.88 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta sprint di albicocche
45 min
Torta soffice ai fichi
1h 30min
Lassi di mango
5 menit
Gin-Basil-Smash
10 min
Amandovolo
1 Std. 15 Min
Torta pesche, cannella e menta
1h
Torta rovesciata alle pesche
1h 5min
Tarte Tropezienne
3h 30min
Torta tiepida al cioccolato
1 Std. 15 Min
Ciambella di zucca
1h 20min
Torta di carote
1 Std. 10 Min
Torta tutta mele
50 min