![Hogaza rústica Hogaza rústica](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F8CE8980-1B48-4F1B-A180-C0A739BC1725/Derivates/F969F57E-0F31-4891-886A-3B2101C058FC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 60 g de agua mineral
- 5 g de levadura prensada fresca
-
1
cucharada de miel
lub 1 cucharada de azúcar (25 g) - 110 g de harina
- aceite de girasol, para engrasar
Masa de pan rústico
- 300 g de agua mineral
- 10 g de levadura prensada fresca
- 540 g de harina, y un poco más para espolvorear
- 2 cucharaditas rasas de sal (20 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 9381 kJ / 2244 kcal
- Białko
- 67 g
- Węglowodany
- 474 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hogaza exprés
50min
Pan de caja
2h 30min
Hogaza de papa
3小时 35 分钟
Masa madre (levadura natural)
120h
Pastel de chocolate y chile
1小时
Fruit cake
4 Std.
Pan blanco
1hod. 40min
Biscotti de chabacano y pistache
1小时
Rompope de piñón
1h 10min
Pan brioche
14h
Bolillos caseros
1hod. 40min
Hojaldre rápida
1 Std. 20 Min