Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 60 g de agua mineral
- 5 g de levadura prensada fresca
-
1
cucharada de miel
lub 1 cucharada de azúcar (25 g) - 110 g de harina
- aceite de girasol, para engrasar
Masa de pan rústico
- 300 g de agua mineral
- 10 g de levadura prensada fresca
- 540 g de harina, y un poco más para espolvorear
- 2 cucharaditas rasas de sal (20 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 9381 kJ / 2244 kcal
- Białko
- 67 g
- Węglowodany
- 474 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de caja integral
1h 40min
Pan de brioche
5h
Pan de caja con semillas de amapola
2 Std. 10 Min
Focaccia de romero y jitomate deshidratado
1 Std. 20 Min
Baguettinas
4h 5min
Hogaza exprés
50min
Masa madre (levadura natural)
120h
Baguette
3 godz. 45 min
Bollitos de albahaca y parmesano
2 Std. 50 Min
Baguette
10h 40min
Hogaza de centeno
16u. 50min
Bolillos caseros
1h 40min