Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de nueces y romero
-
80
g de nueces troceadas
lub 80 g de nuez de castilla, en mitades - 40 g de azúcar morena
- 1 pizca de sal
- 1 cda de romero, solamente las hojas
- 230 g de harina de trigo integral
- 120 g de mantequilla sin sal, en cubitos
- 1 huevo
- harina de trigo integral, para espolvorear
Relleno de limoncello
- 80 g de azúcar
- 1 cda de ralladura de limón amarillo
- 80 g de licor de limón, tipo limoncello
- 60 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido (1-2 limones)
- 1 huevo
- 4 yema de huevo
- 200 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 8 higos, cortados en octavos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2244 kJ / 536 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto de jitomate
10min
Panqué de chocolate y frambuesa
1h 20 min
Pasta para pay
1h
Salsa holandesa
15min
Huevos benedictinos
1h
Pastel de caramelo y brownie
2 godz. 40 min
Souffle de chocolate
1h
Rollo de guayaba
2h 30 min
Salsa holandesa rápida
10min
Pay de nuez con chocolate
1h 10 min
Curd de frutos rojos TM6
20min
Salsa BBQ casera
50 min