Pan integral con cerveza negra y dátiles

Pan integral con cerveza negra y dátiles

4.9 95 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 rebanadas

Składniki

  • de dátiles sin hueso
    120 g
  • de cerveza negra
    150 g
  • de agua mineral
    150 g
  • de melaza de cebada malteada
    2 cucharadas
    2 cucharadas de melaza de caña, (miel de caña)
  • de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para pincelar el molde y la masa)
    50 g
  • de levadura prensada fresca
    30 g
  • de harina integral de trigo
    350 g
  • de harina de espelta
    50 g
  • de harina de fuerza (y un poco más para espolvorear)
    100 g
  • de sal
    10 g
  • de semillas de sésamo
    1 cucharada

Wartości odżywcze na 1 rebanada

Kalorie 226 kcal / 943 kJ
Białko 5.08 g
Tłuszcz 5.6 g
Węglowodany 38.73 g
Błonnik 3.89 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...