Lentejas pardinas con chorizo

4.8 47 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 raciones

Składniki

  • 300 g de lentejas pardinas
  • 30 g de aceite de oliva
  • 50 g de pimiento rojo en trozos de 2-3 cm
  • 50 g de pimiento verde en trozos de 2-3 cm
  • 100 g de cebolla en trozos de 2-3 cm
  • 50 g de zanahoria en rodajas de 1 cm
  • 1 - 2 dientes de ajo
  • 1 cucharada de pimentón
  • 30 g de arroz de grano redondo
  • 250 g de chorizo semicurado en trozos de 3-4 cm o en rodajas de 1 cm
  • 1 pastilla de caldo de carne
  • 1000 g de agua
  • 1 - 2 pellizcos de sal
  • 1 hoja de laurel seca

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 969.2 mg
Białko 23.6 g
Kalorie 1881 kJ / 449 kcal
Tłuszcz 21.8 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Węglowodany 40.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...