Lentejas pardinas con compango

Lentejas pardinas con compango

4.7 390 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 raciones

Składniki

  • 300 g de lentejas pardinas
  • 30 g de aceite de oliva
  • 50 g de pimiento rojo en trozos de 2-3 cm
  • 50 g de pimiento verde en trozos de 2-3 cm
  • 100 g de cebolla en trozos de 2-3 cm
  • 50 g de zanahoria en rodajas de 1 cm
  • 1 - 2 dientes de ajo
  • 1 cucharada de pimentón
  • 30 - 50 g de arroz de grano redondo
  • 1 chorizo asturiano (100 g)
  • 1 morcilla asturiana (100 g)
  • 100 g de tocino entreverado curado en trozos de 2 cm
  • 1 pastilla de caldo de carne
  • 1000 g de agua
  • 1 - 2 pellizcos de sal

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1457.5 mg
Białko 34.7 g
Kalorie 2872 kJ / 686 kcal
Tłuszcz 34.5 g
Błonnik 10.4 g
Tłuszcz nasycony 10.6 g
Węglowodany 61.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...