Assam Laksa Zoodles

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

Toppings
  • zucchini unpeeled
    4
  • cucumber
    200 g
  • onion cut in half
    200 g
Broth
  • dried chillies soaked in hot water (see tips)
    10
  • sardines in tomato sauce (400 g)
    1 can
  • red onion peeled
    200 g
  • shallots peeled
    100 g
  • garlic cloves
    4
  • belacan (shrimp paste)
    10 g
  • fresh pineapple peeled and cored, cut into cubes
    600 g
  • water
    500 g
  • shrimp paste (petis udang)
    30 g
  • stock cube fish
    ½
  • salt
    ½ tsp
  • palm sugar (gula Melaka)
    40 g
  • dried tamarind pieces
    25 g
  • laksa leaves (daun kesum)
    15 g
  • ginger flower (bunga kantan) halved
    1
  • bird's eye chilli (chilli padi) sliced
  • calamansi halved
  • eggs hard boiled, halved (see tips)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 portions

Sód 5577.7 mg
Białko 504.8 g
Kalorie 16113.2 kJ / 3851.1 kcal
Tłuszcz 107.8 g
Błonnik 30.3 g
Tłuszcz nasycony 29.9 g
Węglowodany 222.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie