Thai Chicken Tartlets

Thai Chicken Tartlets

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
16 portions

Składniki

  • olive oil to brush
    1 - 2 tbsp
  • dumpling wrapper for wanton
    16 pieces
Filling
  • water
    350 g
  • chicken breast fillet, skinless cut in 2 cm cubes
    300 g
  • lemon zest (only the yellow part)
    1
  • spring onion cut in quarters
    20 g
  • red onion cut in quarters
    50 g
  • fresh red chilli deseeded
    2
  • fresh green chilli deseeded
    1
  • fresh coriander leaves
    3 sprig
  • fresh mint leaves
    2 sprig
  • lemon juice
    30 g
  • oyster sauce
    30 g
  • fish sauce
    1 tsp
  • bird's eye chilli (chilli padi) (opcjonalnie)
    2

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 157.4 mg
Białko 5.7 g
Kalorie 1181 kJ / 282 kcal
Tłuszcz 18.8 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Węglowodany 23.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...