Urządzenia i Akcesoria
Thai Chicken Tartlets
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
16 portions
Składniki
-
olive oil to brush1 - 2 tbsp
-
dumpling wrapper for wanton16 pieces
Filling
-
water350 g
-
chicken breast fillet, skinless cut in 2 cm cubes300 g
-
lemon zest (only the yellow part)1
-
spring onion cut in quarters20 g
-
red onion cut in quarters50 g
-
fresh red chilli deseeded2
-
fresh green chilli deseeded1
-
fresh coriander leaves3 sprig
-
fresh mint leaves2 sprig
-
lemon juice30 g
-
oyster sauce30 g
-
fish sauce1 tsp
-
bird's eye chilli (chilli padi) (opcjonalnie)2
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
157.4 mg
Białko
5.7 g
Kalorie
1181 kJ /
282 kcal
Tłuszcz
18.8 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Węglowodany
23.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nester TM7
30 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy