Kikkererwtenstoofpot met Octopus en Mosselen

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 19 godz. 15 min
6 porties

Składniki

  • gedroogde kikkererwten
    300 g
  • warm water
    1500 g
  • olijfolie
    20 g
  • knoflookteentje
    1
  • ui in partjes
    100 g
  • rode paprika, geroosterd, ingemaakt
    100 g
  • paprika, gerookt, gemalen
    2 tl
  • bouillonblokje (voor 0,5 l) zeevruchten of vis
    1
  • verse inktvis (500-700 g), in stukken gesneden (2-3 cm)
    1
  • water
    600 g
  • mosselen, vers, schoongemaakt
    500 g
  • vers korianderblad fijngehakt (om te bestrooien)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 6 porties

Sód 4738 mg
Białko 326.7 g
Kalorie 12331.2 kJ / 2947.2 kcal
Tłuszcz 63.5 g
Błonnik 42 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Węglowodany 256.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...