Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g venussschelpen, vers, schoongemaakt
- 500 g verse kokkels
- 5 tl zout
- 800 g mosselen, vers, schoongemaakt
- 20 g verse koriander
- 1500 g water, plus extra om de rijst te weken en te koken.
- 100 g witte wijn
- 6 - 8 rauwe gepelde langoustines, (ongeveer 500 g)
- 1000 g garnalen, klein, ongepeld
- 300 g uien, gehalveerd
- 2 knoflookteentjes
- 10 g verse peterselie, blaadjes alleen
- 50 g olijfolie
- 400 g gehakte tomaten, uit blik
- 1 chillipeper, vers, in dunne plakjes gesneden
- 300 g rode paprika, gesneden
- 600 g rijst
- 2 gedroogde laurierbladeren
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1845.2 kJ / 441 kcal
- Białko
- 35.9 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 1910.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glutenvrije, suikervrije mini Japanse katoen cheesecakes
Brak ocen
Zeevruchtennat met champagne
Brak ocen
Tandoori portobellos met romige kokosnoot raita
Brak ocen
Kimchi
Brak ocen
Virgin chai vanille cocktail
Brak ocen
Kreplach
55 min
Duitse brunch
1 godz. 15 min
Tomaat basilicum spread
5min
Zijden tofu cheesecake
Brak ocen
Gozleme
1h 40min
Halloweensalade met bloederige hummus
1 godz.
Mini Spaanse koningstaart (Mini Roscón de Reyes)
Brak ocen