Sate Ayam

5.0 1 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
3 porties

Składniki

Bumbu Putih
  • arachideolie
    80 g
  • knoflookteentjes (15 - 20 teentjes)
    125 g
  • rode ui
    175 g
  • kemirienoten
    125 g
  • suiker
    15 g
  • koriander, gemalen
    1 tl
  • zout
    1 snuifje
Saté van kip
  • kippendijen, zonder been en zonder vel in blokjes gesneden (2 cm)
    600 g
  • ketjap manis
    60 g
  • kippenbouillonpoeder
    ½ tl
  • zout naar smaak
    ¼ tl
  • witte peper, gemalen naar smaak
    ¼ tl
Pindasaus
  • pinda's, geroosterd, ongezouten
    120 g
  • olie
    25 g
  • verse rode chilipeper zaadlijsten verwijderd
    1
  • palmsuiker
    20 g
    20 g donkerbruine suiker
  • ketjap manis
    35 g
  • kaffir limoenbladeren, vers
    5
  • water
    500 g
  • pindakaas
    2 el
  • kippenbouillonpoeder
    ½ tl
  • zout naar smaak
    ¼ tl
  • witte peper, gemalen naar smaak
    ½ tl
  • limoensap naar smaak
  • ketjap manis naar smaak
  • sjalot krokant, gebakken
    30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 3286 mg
Białko 54 g
Kalorie 4471 kJ / 1069 kcal
Tłuszcz 69 g
Błonnik 16 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...