Seafood Soup

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • olive oil
    50 g
  • onion quartered
    100 g
  • red pepper cut in pieces (4 cm)
    150 g
  • ripe tomatoes quartered
    300 g
  • garlic cloves
    2
  • white wine
    60 g
  • liquid fish stock
    300 g
  • fresh mixed herbs (e.g. parsley, thyme, rosemary)
    1 Tbsp
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • extra large king prawns, raw, peeled, deveined
    400 g
  • fresh mussels shells scrubbed and de-bearded
    600 g
    fresh clams
  • raw squid rings (opcjonalnie)
    200 g
  • fresh bay leaves
    2
    dried bay leaves
  • green peas, fresh or frozen, defrosted
    100 g
  • fresh parsley leaves chopped, for garnishing
    2 sprigs
  • lemons sliced
    2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1705.3 mg
Białko 36.5 g
Kalorie 1696.3 kJ / 405.4 kcal
Tłuszcz 17.9 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 22.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...