Wersje kompatybilne
Bolo merengado de avelã com natas e framboesa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g açúcar
- 200 g avelã torrada s/ pele
- 8 claras de ovo
- 400 g natas c/ 35 % de gordura, bem frias
- 120 g framboesa p/ decorar
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1410.9 kJ / 337.2 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 42.3 mg
Alternatywne przepisy
Sumo verde
5min
Macarons com creme de lavanda
5 godz. 20 min
Bolo mojito
45 min
Bolo de crepes com avelãs caramelizadas
55min
Tabuleiros de massa folhada com ovos-moles e framboesa
1h 30min
Bolo de chocolate sem farinha
1 godz. 45 min
Bolo Alasca
8h
Merengues de chocolate com molho de frutos vermelhos
3h
Bolo de chocolate e avelã com praliné
40 min
Argola de carne picada
1h 40min
Bolo de amêndoa com ovos-moles
2h 20min
Bolo de ananás
2h