Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g trigo em grão
- 400 g água
-
30
g fermento de padeiro fresco
lub 3 c. chá de fermento de padeiro seco (12 g) -
120
g buttermilk
lub 120 g iogurte - 150 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 c. chá de sal
- 1 c. sopa de vinagre balsâmico
- 1 c. chá de levedura de cerveja (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1124.3 kJ / 268.7 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 57.5 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 492.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de água com massa-mãe
21 Std.
Pãezinhos de muesli
15h 30min
Bijoux de trigo e centeio
15h 20min
Pão de lavrador
16 Std. 15 Min
Pão rústico
2h
Carcaças de espelta
23 Std. 40 Min
Pão de espelta com sementes de abóbora
15h 45min
Pães de centeio
2 Std. 10 Min
Pão rústico suíço
25 Std. 20 Min
Pão Venezia
17h 10min
Pão de trigo sarraceno e centeio com sementes
2h
Pão de mistura simples
3 Std. 40 Min