Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 120 g água
- 1 c. chá de sal
-
10
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 230 g farinha tipo 65
Molho da base e recheio
- 100 g tomate pequeno maduro
- 10 g azeite
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de orégãos
- 200 g queijo mozarela de búfala
- Tomate-cereja cortado em rodelas, q.b. p/ guarnecer
- Manjericão fresco q.b.
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1641.6 kJ / 392.4 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 936.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa de ovo
20 min
Piza de espinafres e funcho
1h 40min
Piza de salmão fumado e agrião
1h 30min
Piza Margarita
1h 45min
Piza de tomate e mozarela com pesto
1 Std. 10 Min
Mini pizas
1h 30min
Wraps de espinafres e pasta de tremoço
50 min
Piza bolonhesa
1h 45min
Piza de chouriço, mozarela e rúcula
55 Min
Piza 4 estações
1h
Piza a metro
1 Std. 10 Min
Piza de atum
1h 30min