Dorada al horno con puerro a la naranja y pistachos

4.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 raciones

Składniki

Puerro a la naranja
  • 340 - 400 g de puerro
  • 40 g de aceite de oliva
  • 2 naranjas
  • 40 g de vino blanco
  • 2 ramitas de tomillo fresco
  • ½ cucharadita de sal
  • 2 pellizcos de pimienta negra molida
Preparación y horneado
  • 1 dorada (eviscerada y sin escamas), de aprox. 1500 g
  • 2 pellizcos de sal
  • 2 pellizcos de pimienta negra molida
  • 4 - 6 ramitas de tomillo fresco
  • 50 - 80 g de pistachos picados

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 705.9 mg
Białko 91.5 g
Kalorie 3339 kJ / 798 kcal
Tłuszcz 31.3 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 26.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...