Urządzenia i Akcesoria
Shanghai Mooncake
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
15 pieces
Składniki
Meat filling
-
minced pork250 g
-
salt½ tsp
-
sugar1 tsp
-
white pepper powder¼ tsp
-
spring onion chopped10 g
-
water75 g
-
dark soy sauce½ tsp
-
pork skin jelly cut in small pieces50 g
-
lard30 g
-
sesame oil, untoasted½ tsp
Oil dough
-
lard100 g
-
cake flour180 g
Water dough
-
cake flour260 g
-
lard40 g
-
maltose100 g
-
water, warm approx. 30-40°C85 g
Assembly
-
egg beaten1
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
3 g
Kalorie
1343 kJ /
321 kcal
Tłuszcz
19.5 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
33.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Mooncake Moments
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Sous-Vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
No ratings
Meatballs with tomato sauce
No ratings
Pipi and squid "paella" (Diabetes, TM6)
45 min
Citrus dust
4 h 10 min
Fraisier sponge (TM6, Christy Tania)
30 h
Crème Pâtissière
15 min
Caramel sauce
1 h 30 min
Chocolate Lava Cakes
55 min
Caramel sauce
1 h 30 min
Salted caramel and chocolate cake
1 h 45 min
Soup dumplings (xiao long bao)
26 h 50 min
Pistachio macarons
2 h 30 min