Shanghai Mooncake

Shanghai Mooncake

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
15 pieces

Składniki

Meat filling
  • minced pork
    250 g
  • salt
    ½ tsp
  • sugar
    1 tsp
  • white pepper powder
    ¼ tsp
  • spring onion chopped
    10 g
  • water
    75 g
  • dark soy sauce
    ½ tsp
  • pork skin jelly cut in small pieces
    50 g
  • lard
    30 g
  • sesame oil, untoasted
    ½ tsp
Oil dough
  • lard
    100 g
  • cake flour
    180 g
Water dough
  • cake flour
    260 g
  • lard
    40 g
  • maltose
    100 g
  • water, warm approx. 30-40°C
    85 g
Assembly
  • egg beaten
    1

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 piece

Białko 3 g
Kalorie 1343 kJ / 321 kcal
Tłuszcz 19.5 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 33.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...