Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 700 g carne de porco cortada em cubos
- 6 dentes de alho
- 1 ½ c. chá de sal
- 100 g vinho tinto
- 20 g massa de pimentão
- 30 g banha
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de tomilho
- 100 g bacon cortado em cubos
- 1 folha de louro
Massa
- 350 g água
- 1 c. chá de açúcar
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 600 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2106.3 kJ / 503.4 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 49.4 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 729.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rabanadas
55min
Rissóis de camarão
1 Std. 30 Min
Creme de pasteleiro
15 Min
Folar de Trás-os-Montes
2 Std. 30 Min
Bola de bacalhau de Lamego
1 Std. 20 Min
Rissóis de polvo
1 Std. 30 Min
Éclairs de chocolate
2 Std.
Panacotas de ameixa
5h
Panettone com chocolate e laranja
2 Std. 45 Min
Cheesecake de morango no forno
4 Std.
Pastéis de massa tenra de alheira
35min
Arroz malandro de nabiças com rissóis de berbigão
4 Std.