Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 700 g carne de porco cortada em cubos
- 6 dentes de alho
- 1 ½ c. chá de sal
- 100 g vinho tinto
- 20 g massa de pimentão
- 30 g banha
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de tomilho
- 100 g bacon cortado em cubos
- 1 folha de louro
Massa
- 350 g água
- 1 c. chá de açúcar
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 600 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2106.3 kJ / 503.4 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 49.4 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 729.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolinhos de bacalhau
1h
Pataniscas de bacalhau
50min
Rissóis de requeijão e noz
35 Min
Folar de carnes
2h 20min
Carne guisada com grão & Pera com crumble de amêndoa
1h 20 min
Megassanduiche com pão de alho
Brak ocen
Bola rápida de carne
55min
Bola rápida de carne
55min
Rissóis de polvo
1h 30min
Bolo xadrez
1h 40min
Piza Vénus
1h
Bola de carne
1h 20 min