Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crumble
- 180 g bolachas de aveia
- 10 g açúcar
- ½ c. chá de canela em pó
- 35 g manteiga
Gelado de baunilha
- 230 g leite
- 400 g natas c/ 35% de gordura
- 160 g açúcar
- 6 gemas de ovo
- 200 g queijo-creme
- 1 c. chá de essência de baunilha
Calda de cereja
- 200 g cerejas s/ caroço
- 70 g água
- 100 g açúcar
- 20 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 10 g amido de milho
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1504.8 kJ / 359.7 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 32.6 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 111.3 mg
Alternatywne przepisy
Gelado de iogurte com morango
5h 45 min
Gelado de morango com crumble de noz pecan
12 Std.
Bolo gelado
8 godz. 30 min
Gelado de menta
12 Std.
Gelado com crocante de chocolate e avelã
8 godz. 30 min
Gelado de baunilha
12 Std.
Gelado de chocolate e framboesa
8h
Gelado de chocolate branco com framboesa e pistácio
8hod. 20min
Gelado de nata com chocolate
8 Std. 45 Min
Gelado bicolor com praliné
8hod. 20min
Gelado bom
10h
Gelado de nata
8h