Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g açúcar
- 200 g avelã
- 100 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 30 g natas
- 2 ovos
- 250 g manteiga à temperatura ambiente, em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2324 kJ / 556 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de chocolate com natas
4h
Cobertura de chocolate com azeite
10min
Bolo de chocolate com recheio de mascarpone
2sa 40 dk
Creme de frutos vermelhos
20min
Queques de limão e sementes de papoila
40min
Bolachas "sacos de chá" e açúcares aromatizados
48h
Tarte de caramelo e baunilha
3h
Bolo de frutos vermelhos com nozes sem glúten
1u.
Cobertura de coco e limão sem açúcar
1u.
Bolo de chocolate sem glúten
1h 10min
Tronco de chocolate recheado - Brocéliande
10 Std.
Trifle de chocolate com mascarpone e frutos tropicais
45 min