Tarte aux légumes avec une croûte à la farine de pois chiches

Tarte aux légumes avec une croûte à la farine de pois chiches

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portion

Składniki

Tarte aux légumes
  • 150 g pois chiche secs
  • 200 g de poivrons rouges coupé en bandes (environ 1,5 cm)
  • 170 g d'oignons rouges coupés en quartiers (3-4 cm)
  • 240 - 260 g d'eau
  • 1 c. à café de sel
  • 40 g d'huile d'olive
  • 2 brins de romarin frais et encore moins
Salade mixte
  • 50 g de graines de sésame, toutes les couleurs
  • 1 orange bio (zeste et jus)
  • 15 g de gingembre frais râpé
  • 40 g de miel
  • 1 c. à café de sel
  • 40 g de vinaigre balsamique
  • 80 g d'huile d'olive
  • 100 g de mâche
  • 150 g roquette
  • 200 g radis rouges
  • 300 g pommes acidulées haché
    300 g pommes (tout type), haché

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 986 mg
Białko 13.3 g
Kalorie 2827.3 kJ / 675.8 kcal
Tłuszcz 44.3 g
Błonnik 12.5 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 62.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...