Semisfere alla vaniglia con coulis ai frutti di bosco

4.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 pezzi

Składniki

Budino alla vaniglia
  • ½ stecca di vaniglia incisa a metà
  • 200 g di latte intero
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 80 g di zucchero
  • 3 tuorli
  • 7 g di gelatina in fogli ammollata in acqua fredda per 10 minuti
Coulis ai frutti di bosco
  • 400 g di frutti di bosco misti
  • 50 g di zucchero di canna
  • 15 g di succo di limone, spremuto fresco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 34.3 mg
Białko 4.1 g
Kalorie 1065.5 kJ / 254.7 kcal
Tłuszcz 12.7 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Węglowodany 33.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...