Mini-frittatas courgette-ricotta

4.6 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 pièces

Składniki

  • 50 g de parmesan coupé en morceaux
  • 230 g de courgettes coupées en morceaux
  • 35 g d'oignon coupé en deux
  • 30 g d'huile végétale
  • 180 g de ricotta fraîche
  • 3 œufs
  • ½ - ¾ c. à café de sel
  • ¼ c. à café de poivre moulu et un peu pour la finition
  • huile pour le moule
  • 500 g d'eau
  • 1 c. à soupe de beurre
  • persil frais haché, pour la finition
  • gros sel de mer (opcjonalnie) pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 324 mg
Białko 7.9 g
Kalorie 613.9 kJ / 146.7 kcal
Tłuszcz 11.8 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...