Dorada al vapor con patatas

4.0 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 raciones

Składniki

  • 140 g de apio con las hojas
  • 140 g de bulbo de hinojo con las hojas
  • 1 diente de ajo
  • 1 cucharadita de semillas de cilantro
  • 1 cucharada de mostaza de grano entero
  • 50 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
  • 30 g de zumo de limón
  • 4 - 3 pellizcos de sal
  • 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
  • 3 doradas enteras, limpias (aprox. 500 g c/u)
  • 500 g de agua
  • 2 hojas de laurel secas
  • 1000 g de patata en trozos de 3 cm

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 827 mg
Białko 176.1 g
Kalorie 5272 kJ / 1260 kcal
Tłuszcz 35.9 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Węglowodany 32.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...