Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Sonnenblumenkerne
- 350 g Brokkoli, in Röschen, Strunk in Stücken
- 2 EL Rapskernöl
- 6 Prisen Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 2 EL Sultaninen
- 1 Bund Radieschen, Blätter abgezupft und in kaltes Wasser eingelegt
- 150 g Schmand
- 100 g Orangensaft, frisch gepresst
- 10 g Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2092 kJ / 500 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Sauerkraut-Kräuter-Salat
10min
Bohnensalat mit Feta
1小时
Blumenkohl-"Couscous"-Salat
10min
Couscous-Gemüse-Salat
45 Min
Grüner Nudelsalat
1 Std. 30 Min
Reissalat mit buntem Gemüse
1 Std. 45 Min
Kohlrabi-Radieschen-Salat
10min
Blumenkohl-Zucchini-Salat
15 Min
Blumenkohl-Dattel-Salat
1 Std. 30 Min
Zucchini-Möhren-Rohkost mit Käse
15 Min
Blumenkohl-Aufstrich
30min
Brokkoli-Grapefruit-Salat
15 Min