Urządzenia i Akcesoria
Blitz-Cassata
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen
Składniki
-
Pistazien, ungesalzen, geschält30 g
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken40 g
-
Ricotta500 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 EL
-
Zitronenschale Bio, fein abgerieben1 TL
-
Amarenakirschen, in Sirup gewürfelt, abgetropft, Sud aufgefangen50 g
-
8 EL KirschwasserKirschlikör Maraschino8 EL
-
Löffelbiskuits quer halbiert6
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
14 g
Kalorie
2066 kJ /
486 kcal
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Biskuitdessert Zuppa inglese
2 godz. 30 min
Caipirinha-Creme
3 godz. 30 min
Erdbeermousse
4 godz. 15 min
Focaccia di Mandorla
2 godz.
Amarena-Eis
8 godz. 10 min
Quark-Mousse
5 godz.
Cantuccini-Kirsch-Triffle
1 godz. 50 min
Apfel-Quark-Trifle
1 godz. 30 min
Café Latte-Tiramisu mit Pistazienkrokant
1 godz. 30 min
Beerenmousse
5 godz.
Amaretto-Eisparfait
8 godz. 15 min
Focaccia Verde
2 godz. 20 min