Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Milch
- 1 TL Zucker
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 220 g Maismehl
- 380 g Weizenmehl Type 550
- 1 TL Salz
- 20 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 502 kJ / 120 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dinkelkeimbrot
72 Std.
Ciabattabrötchen
1 Std. 40 Min
Maisbrot
1 godz. 5 min
Maisbrot
2 godz. 20 min
Pfeffer-Brötchen
1j 20 menit
Maisbrot
1 godz. 5 min
Maisbrot-Brötchen in Muffinform
20 min
Ulmer Zuckerbrot (Baden-Württemberg)
2j
Venezianische Brötchen
4h 20 min
Joghurtbrot (schnell)
1 Std. 15 Min
Joghurtbrot
2j
Weizen-Hafer-Brötchen
1j 30 menit