Urządzenia i Akcesoria
Burgunderbrot
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
20 Scheiben
Składniki
-
Roggenkörner400 g
-
Burgunder Rotwein650 g
-
Sauerteig flüssig (z.B. von Seitenbacher)300 g
-
Dinkelmehl Type 630300 g
-
Kümmel2 TL
-
Salz3 TL
-
Backpulver15 g
-
brauner Zucker½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 20 Scheiben
Białko
92 g
Kalorie
12273 kJ /
4904 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
82.7 g
Węglowodany
563 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kochen mit Rotwein
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Dunkles Landbrot
4 godz.
Dunkles Landbrot
3 godz.
Bierbrot
2 godz.
Kartoffel-Gewürz-Brot
1 godz. 30 min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Zwiebel-Roggen-Brot
4 godz.
Sesambrot
2 godz.
Astra-Schrippen
2 godz. 50 min
Skandinavisches Roggenbrot
27 godz.
Bierbrot
2 godz.
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min