Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Roggenkörner
- 650 g Burgunder Rotwein
- 300 g Sauerteig, flüssig (z.B. von Seitenbacher)
- 300 g Dinkelmehl Type 630
- 2 TL Kümmel
- 3 TL Salz
- 15 g Backpulver
- ½ TL brauner Zucker
- Wartości odżywcze
- na 20 Scheiben
- Kalorie
- 12273 kJ / 4904 kcal
- Białko
- 92 g
- Węglowodany
- 563 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 82.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30min
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Sesambrot
2h
Dunkles Landbrot
4 Std.
Bierbrot
2h
Röggelchen für Halven Hahn
1 godz. 35 min
Sportler-Brot
3h 50min
Roggenmischbrot
1 Std. 15 Min
Zwiebel-Roggen-Brot
4 Std.
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Nuss-Buttermilch-Brot
2h
Skandinavisches Roggenbrot
27hod.