Urządzenia i Akcesoria
Ulmer Zuckerbrot (Baden-Württemberg)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
25 Scheiben
Składniki
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bestäuben250 g
-
Rosenwasser und etwas mehr zum Bestreichen20 g
-
Dessertwein z.B. Malagawein, Marsala, Madeira100 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Zucker100 g
-
Eier2
-
Butter in Stücken50 g
-
Anissamen1 TL
-
Fenchelsamen½ TL
-
Rosenwasser20 g
-
Dinkelmehl Type 630250 g
-
Salz½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
469 kJ /
112 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Deutsche Küche
17 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Weißbrot
1 godz. 50 min
Pfeffer-Brötchen
1 godz. 20 min
Brioche
2 godz.
Italienisches Maisbrot
1 godz. 50 min
Roggenfladenbrot
2 godz. 10 min
Venezianische Brötchen
4 godz. 20 min
Dinkel-Körner-Brötchen
2 godz.
Astra-Schrippen
2 godz. 50 min
Süße Brötchen
1 godz. 5 min
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4 godz. 15 min
Butterkuchen
1 godz. 55 min
Italienisches Weißbrot
1 godz. 10 min