Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bestäuben
- 20 g Rosenwasser und etwas mehr zum Bestreichen
- 100 g Dessertwein, z.B. Malagawein, Marsala, Madeira
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 100 g Zucker
- 2 Eier
- 50 g Butter, in Stücken
- 1 TL Anissamen
- ½ TL Fenchelsamen
- 20 g Rosenwasser
- 250 g Dinkelmehl Type 630
- ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 469 kJ / 112 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche
2hod.
Dinkelkeimbrot
72 godz.
Maisbrot
1 godz. 5 min
Joghurtbrot (schnell)
1 godz. 15 min
Italienisches Maisbrot
1 godz. 50 min
Brioche
9 Std. 30 Min
Süße Brötchen
1 godz. 5 min
Brötchen
2hod.
Pfeffer-Brötchen
1 godz. 20 min
Dampfbrötchen
3hod.
Venezianische Brötchen
4h 20min
Maisbrot-Brötchen in Muffinform
20 min