Corona di pane con olive, pancetta e cheddar (senza glutine)

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porzioni

Składniki

  • 350 g di latte
  • 50 g di burro
  • 1 uovo
  • 20 g di lievito di birra fresco
  • 150 g di farina di avena
  • 150 g di farina di riso integrale
  • 100 g di fecola di patate
  • 80 g di amido di tapioca
  • 1 ½ cucchiaio di gomma xantana
  • 10 g di sale
  • 150 g di Cheddar a cubetti (2 cm)
  • 120 g di pancetta a cubetti (1 cm)
  • 1 spicchio di aglio
  • 50 g di cipolla tagliato in quarti
  • 20 g di olio di oliva
  • 80 g di peperone rosso tagliato a pezzi (3 cm x 3 cm)
  • 100 - 120 g di pomodori freschi o in scatola, tagliati a pezzi (2 cm)
  • 30 g di olive nere denocciolate tagliate a fette (0,5 cm)
  • 1 tuorlo d'uovo
    2 cucchiai di latte
  • 5 g di semi di sesamo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 883 mg
Białko 16.1 g
Kalorie 2206.8 kJ / 527.5 kcal
Tłuszcz 27.8 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Węglowodany 53.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...