Gâteau quatre-quarts à l'orange

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 portion

Składniki

  • huile de tournesol pour graisser
  • farine blanche à dépoussiérer
  • 255 g de sucre
  • 1 de zeste d'orange
  • 1 orange non épluchés, coupés en quatre
  • 3 œufs de gros calibre
  • 85 g d'huile de tournesol
  • 130 g de yogourt nature
    130 g de crème à cuisson, 30-40% M.G.
  • 255 g de farine blanche
  • 1 c. à soupe de poudre à pâte
  • ¼ c. à thé de bicarbonate de soude
  • 1 pincée de sel
  • de sucre pour saupoudrer
  • 2 - 3 oranges (opcjonalnie) tranches
  • feuilles de menthe (opcjonalnie) pour garnir, selon le goût

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 235.1 mg
Białko 7.2 g
Kalorie 1617.8 kJ / 386.7 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 59.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...