Macarons à la ganache de pistache

1.0 1 ocena
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
32 portions

Składniki

Meringue française
  • 100 g de blanc d'œuf de gros œufs, un peu moins de 4 (voir Conseil)
  • 140 g d’amandes, moulues
  • 170 g de sucre à glacer
  • 85 g de sucre
  • ½ c. à thé colorant alimentaire GEL vert (Wilton ou Chefmaster, voir Conseil)
Ganache à la pistache
  • 30 g pistache, décortiquée, émondée et non salée
  • 140 g de pépites de chocolat blanc
  • 70 g de crème à fouetter, 30-40 % de matières grasses
  • 60 g de beurre non salé coupée en morceaux
  • 2 gouttes d'extrait naturel d'amande

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 10.4 mg
Białko 1.7 g
Kalorie 422 kJ / 100.9 kcal
Tłuszcz 6.4 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Węglowodany 10.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...