Macarons with Pistachio Ganache

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
32 portions

Składniki

French Meringue
  • egg whites from large eggs, slightly less than 4 (see Tip)
    100 g
  • almond, ground
    140 g
  • powdered sugar
    170 g
  • sugar
    85 g
  • food colouring, gel, any colour green (Wilton or Chefmaster, see Tip)
    ½ tsp
Pistachio Ganache
  • pistachio nut, shelled, unsalted, peeled
    30 g
  • white chocolate chip
    140 g
  • heavy cream, 35% fat
    70 g
  • butter, unsalted cut into pieces
    60 g
  • almond extract, natural
    2 drops

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 10.4 mg
Białko 1.7 g
Kalorie 422 kJ / 100.9 kcal
Tłuszcz 6.4 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Węglowodany 10.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...