Gluten Free Lemon Poppy Seed Muffins
TM6 TM5

Gluten Free Lemon Poppy Seed Muffins

4.0 (2 oceny)

Składniki

All-Purpose Gluten Free Flour

  • 200 g quinoa, white
  • 100 g chia seeds
  • 200 g cornstarch
  • 100 g arrowroot flour

Cupcakes

  • 2 lemons
  • 100 g sugar
  • 4 eggs, large
  • 140 g vegetable oil
  • 115 g Greek yogurt
  • 1 tbsp poppy seeds
  • 1 tsp xanthan gum
  • 1 tsp dried instant yeast
  • ½ tsp baking powder
  • ½ tsp baking soda
  • ⅛ tsp salt
  • 60 g powdered sugar
  • 1 tbsp whole milk

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
1653.3 kJ / 395.2 kcal
Białko
9.2 g
Węglowodany
50.7 g
Tłuszcz
18.5 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Błonnik
6.1 g
Sód
135.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy