Artichoke Alfredo Sauce

Artichoke Alfredo Sauce

4.7 83 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces
    4 oz
  • water
    32 oz
  • salt divided, to taste
    ¾ tsp
  • dried fettuccine pasta
    12 oz
  • olive oil
    2 tsp
  • yellow onions cut into pieces
    4 oz
  • garlic clove
    1
  • unsalted butter
    1 oz
  • marinated artichoke hearts (approx. 14 oz can or jar), drained
    1 can
  • heavy cream
    8 oz
  • sour cream
    2 oz
  • fresh parsley, leaves only chopped
    8 sprigs
  • fresh basil leaves only, chopped, plus extra to garnish
    4 sprigs
  • ground black pepper to taste
    ⅛ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 820.8 kcal / 3434.1 kJ
Białko 26.7 g
Tłuszcz 47.4 g
Węglowodany 73 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 23.5 g
Sód 1184.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...