Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 32 oz water
- ¾ tsp salt, divided, to taste
- 12 oz dried fettuccine pasta
- 2 tsp olive oil
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 1 oz unsalted butter
- 1 can marinated artichoke hearts, (approx. 14 oz can or jar), drained
- 8 oz heavy cream
- 2 oz sour cream
- 8 sprigs fresh parsley, leaves only, chopped
- 4 sprigs fresh basil, leaves only, chopped, plus extra to garnish
- ⅛ tsp ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3434.1 kJ / 820.8 kcal
- Białko
- 26.7 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 47.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.5 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 1184.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Salad Sandwich
15min
Meat Sauce
1 Std. 45 Min
Roast Potatoes (Betty)
1 Std. 15 Min
Mixed Herbs Rice
35min
Beer Can Burger with Beer Mushrooms
2h 10min
Muffin Pan Lasagnas
1h
Mediterranean Shrimp and Orzo Soup
1h 5min
Tomato and Feta Pasta
50min
One Pot Ravioli Soup
30 Min
Jamaica Hibiscus Margarita
1h 5min
Creole Style Jambalaya
1h 10min
Lemon Pasta
35min